Spolknutá kost

Mohla bych se zeptat,zda vadí spolknutá kost z kačeny u dospělého,Byla asi 1cm,jakoby plochá, jedné si všiml a duhou omylem spolkl.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Pavlíno, většina spolknutých předmětů projde trávicí trubicí a vyloučí se stolicí. V některých případech, zvláště dlouhých a ostrých předmětů, je nezbytné předmět odstranit endoskopicky nebo chirurgicky. Doporučuji Vám vyčkat cca 48 hodin od spolknutí drůbeží kosti, a pokud se neobjeví žádné zdravotní obtíže, k žádné komplikaci nejspíše nedošlo. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: