Spolknutí pecky od meruňky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat do jaké míry je nebezpečné spolknutí pecky od meruňky,a za jak dlouho se případně objeví potíže a jakého rázu? Těžko mohu zkoumat stolici v rámci pracovní doby, tak bych se musela držet právě vnějších příznaků. Děkuji za odpověď. Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pecka od meruňky by měla projít zažívacím traktem bez následků. Doporučuje se jíst hodně např.chleba,aby se pecka "obalila", stravu bohatou na vlákninu, zapíjet dostatečným množstvím tekutin..Potíže se mohou objevit, pokud by pecka někde po cestě uvízla anebo přinejhorším proděravěla střevo, především bolesti břicha, teploty, zvracení. Nejpozději při vzniku těchto potíží je nutno vyhledat chirurgii. kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: