Spolknutí plastu

Dobrý den, mám strach že moje dcera ( 3,5 měsíce ), mohla spolknout kousek plastu z polypropylenové lahve, kterou jsem asi nevhodně čistila hrubou houbičkou a teď jsem si všimla že je plná rýh a v jednom místě je plast i odlouplý. Už asi týden ji touto lahvičkou nekrmím, takže se domnívám že už by to nejspíš vykakala. Ale zajímá mě jestli kdyby ke spolknutí kousku plastu nebo jen prášku z onoho plastu došlo není to pro ni nějak toxické a nemohlo to nějak zatížit nebo poškodit její organismus. Děkuji

Odpověď odborníka:

Malý kousek plastu by neměl být pro dítě nebezpečný, hrozí nejčastěji poranění trávící trubice. Určitě plast není pro vaše dceru toxický, projde trávícím traktem beze změny.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: