Spondiloartrozy,vertigos

Dobry den,jiz od minuleho roky trpim zavratemi,matanice hlavy, ale stale 24 hodin denne...panicke ataky,silne buseni srdce,pisnkani v usich...po resonanci mi zjistili degenerativni priznaky spondilartrozy a degenerativni priznaky krcnich meziobratlovych plotenek C3-C7...nadopovana sem byla uz vsim...rada bych znal vas nazor...co bych mela pro zlepseni udelat...mam dve deti a sem uvazana vicemenne doma...protoze me ta nestabilita a vecny strahc z motanice prakticky odvratili ze socialniho zivota....dekuji za vas cas...pavla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, za vertiginosní stavy bývá pouze zřídka kdy zodpovědné Vámi popisované degenerativní postižení dolní krční páteře, pokud se zdroj obtíží nachází v páteři (pokud neurolog a ORL specialista a kardiolog vyloučil jiné postižení), může se jednat o postižení horní krční páteře, například útlak vertebrálních tepen- tzv. vertebrobazilární insuficienci (vyšetření tohoto postižení provádí neurolog, nebo neuroradiolog). Vzhledem k panickým atakám a bušení srdce bych v žádném případě nepodcenil psychologickou / psychiatrickou léčbu, neboť psychika může hrát ve Vámi udávaných obtížích významnou roli.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: