Sport po reaktivní srtritidě

Sport po reaktivní artritidě Dobrý den, na podzim jsem prodělala poststreptokokovou reaktivní artritidu, šlo o zánět šlach na zápěstích, kolenech a kotnících, léčeno NSRA, v listopadu zjištěno vysoké ASLO cca 3500 jednotek, byl mi aplikován retarpen po dobu 5 měsíců, na konci května odběry krve, RF a CRP negativní, ASLO 471 jednotek, ukončena aplikace retarpenu pro celorepublikový výpadek. Současně se léčím s panickou úzkostnou poruchou, užívám Setaloft 50 mg. Občas mám zvláštní pocity na hrudi, pocit že nemohu pořádně dýchat, slabost nohou, tyto potíže mívám spíše v klidu, při námaze dušnost nemívám. ECHO a EKG srdce + 5-ti denní holter proveden v březnu, nález fyziologický, pouze někdy vyšší tep. Mohu nyní začít normálně sportovat? Cítím se dobře, šlachy nebolí, zvýšenou únavu nepozoruji. Jak moc v tomto případě vadí stále ještě zvýšená hladina ASLO?

Odpověď odborníka:

Hezký den Hano, jak jsem již psala v předchozím příspěvku, důležité je, že se cítíte dobře, šlachy ani klouby Vás nebolí, netrpíte zvýšenou únavou, začněte tedy sportovat pro zatím s malou zátěží a postupně přidávejte, zvýšená hladina ASLO nevadí, důležité jak, jak se cítíte Vy sama. Ale pro začátek to nepřehánějte. Pěkný den, s pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: