Sport při prolaktinomu

Chtěl bych se zeptat: Lékaři mi našli zvýšeny prolaktin, beru na to prášky dostinex,prolaktin se pomalinku snižuje,ale ten hlavní problém je že mi dělali magnetickou resonanci a našli mi malý nádurek, který s lečí konzervativně a časem by se prý měl vstřebat a až zmizet, chci se zeptat jestli to je tak? Aještě bych se chtěl zeptat zda nevadí posilovaní na ten můj problém, dělam závodně powerlifting ,zvedám těžká závaží a kombinuji to z fitness, a z těch váh mám tlak v hlavě tak se chci zeptat jestli to tomu vadí, předem mockrát děkuji za vaší odpověd.

Odpověď odborníka:

Ano, tento druh nádorů se léčí opravdu konzervativně - reagují lépe na léky, než na operaci.
Co se týče Vašeho sportování - než budete mít potvrzeno MRI, že nádor se díky léčbě opravdu zmenšuje, byla bych s tou zátěží opatrná. Byť jsou tyto nádůrky relativně neškodné, pokud by došlo ke zakrvácení do nádoru, mohl by vyvolat akutní problém.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Články: Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Zkažený žaludek, nevolnost...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: