Sportování s antibiotiky

Dobrý den. Jsem po úrazu krku (nastřelení míčkem) při hokejbalovém utkání. Po vyšetření v nemocnici jsem dostal antibiotika Augmentin Duo - amoxicilin potencovaný klavulanátem, ve formě sirupu. Nijak mne tento úraz neomezuje v pohybu, tak bych se chtěl zeptat, jestli mohu i s těmito antibiotiky nastoupit k dalšímu utkání? Děkuji, Zdeněk

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antibiotika jsou podávány spíše z preventivního důvodu, aby se náraze oslabený krk nezanítil /aspoň usuzuji - neznám závěr lékaře,který vás ošetřoval nebo jiné důvody pro podání ATB/. Proto, pokud vás opravdu ůraz jinak neomezuje, sportujte, pokud možno se mírně šetřete - aspon v mezidobí mezi zápasy. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: