Stěhovavé bolesti

Dobrý den, prosím o radu či nasměrování při dalším pátrání po původu stěhovavých, horkých bolestí, které mne střídavě obtěžují v oblasti beder, lopatky, ramena, kolen, malých kloubů, levé podpaží mám zduřelé ... Po vyšetření na Alergo Imuno a pozitivním RF (trpím dále polyv. alergií na plyly, imunita v normě) mi byly dodělány další revma testy, které jsou všechny negativní. Po vyšetření na neurologii mi bylo sděleno, že jsem také v pořádku. Jediné čím dlouhodobě prokazatelně trpím jsou chronické vaginální mykózy pochvy, užívám 1x měsíčně Mycomax, nyní zlatý stafylokok - nepřeléčen. Může tato baktérie v pochvě způsobovat výše uvedené problémy (vím, že jinak patří mezi neškodné)? Od roku 2008 - 2010 jsem užívala obrovské množství ATB, pro opakující se nálezy streptokoků na mandlích - od tonsilektomie jsem bez potíží (tzn. bez čepů na mandlích a bolesti v krku) ale plíživě se dostavili výše uvedené bolesti, které se nyní vyhrotily tak, že už půl roku mě neustále něco bolí - užívání Aulinu, Dorety, Dorsiflexu apod. se neosvědčilo. Jsem v koncích. Obvodní lékař i gynekolog mne nyní odkazují na alternativní medicínu. Můžete mi prosím poradit kde ještě pátrat? Zkusila jsem Wobenzyn a různé jiné potravinové doplňky a čaje s důrazem na detox. Je mi 35 let a jsem neschopna žít plnohodnotný život, navíc si připadám jako hypochondr a lhář. Mockrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den-je mi moc líto, že trpíte takovými pocity, rozhodně není Vaší vinou, že jste se ocitla v popisované konstelaci. Doporučila bych vyhledat centrum léčby bolesti- bývá ve větších nemocnicích a slouží pro práci s dlouhodobými obtížemi, tedy se stavy, kdy například bolest ztrácí svůj smysluplný signalizační význam a stává se nemocí samotnou.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Znám to. | Od: Věra18 | 30.9.2015 12:11
Léčím se na revmatoidní artritidu a bolest je má
kamarádka mnoho jel,30 let.Je mě sice 70,ale jiskru
jsem neztratila,na bolesti si zvykla,ale teď
stěhovavé,to něco ! To není život,hlavně v
noci.Někdy si myslím,že jeto pásový opar,ale asi
není.Teď mám podstoupit nějaká vyšetření u
neurologa,nedělám si iluzi,že na něco
přijde.Irenk,přeji uzrdravení.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: