Stočení zubu

Mám dotaz ohledně zubu mého syna. Syn měl mléčné zoubky krásně rovné, ale druhé zuby mu rostou jak chtějí. Přední horní zuby má ve tvaru písmene T jeden zoubek má uplně stočený . Navštěvujeme ortodentistu,ale zatím jsme ve fázy trhaní mléčných zubu. Chci se zeptat zda dokaží takto těžkou vadu rovnátka vubec srovnat? A jestli je nějaké odborné pracoviště, které by jsme měli navštívit, aby jsme něco nezanedbaly( synovi je 9 let,má i velmi uzkou čelist.) Moc děkuji zaodpověd

Odpověď odborníka:

Ortodoncií je možné dnes spravit jakoukoliv vadu. Všichni lékaři, kteří se tím zabývají by měli být schopni vám dát taková rovnátka, která pomohou, nebo vám dají kontakt na stomatochirurgii. Je ovšem nutné, aby prvně vypadly všechny mléčné zuby a začali růst ty trvalé. Operačně se dá zvládnout i velikost čelisti. Záleží ovšem, do čeho jako rodiče "budete chtít jít". Jestli má vůbec pro syna smysl, podstoupit operaci čelisti, jestli musí být tak " dokonalý". Každá operace má svá rizika a přírodní krása je kolikrát lepší. Operace čelisti by stejně přicházela v úvahu až po ukončení vývoje, tak od 16 let. Já osobně a dle zkušeností bych nechala synovi srovnat zuby do roviny, uspořádat je tak, aby se do čelisti vešly a operaci nepodstoupit. Nic zanedbat nemůžete, vždyť syn, až bude plnoletý si může dát podpis k operaci a dalším výkonům sám. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: