Stolice u 2 letého dítěte

Ráda bych se zeptala, zda je v pořádku, aby téměř 2 leté dítě nemělo stále klasickou pevnou stolici. Syn, 22 měsíců, kaká ve formě kašovité husté směsy, barva normální, ale není to tuhé. Stravu má pestrou, hodně mléčných výrobků (denně jogurt, mléčná kaše, sunar, lučiny), každý den ovoce, maso, pečivo. Vyprazdňování je také častější, cca 2x-3x denně. Je to takto v pořádku? Jinak prospívá dobře, je spokojený. Děkuji, Kateřina.

Odpověď odborníka:

Kateřino. Pokud syn nemá jiné potíže, pak nemusí jít o žádné onemocnění. Zvášť když chlapeček jí pestrou stravu, jak píšete, hodně zbytkovou, tak nemusí být stolice tuhá. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: