Stres po meningitide

Mam na Vas prosbu, pred ctyrmi dny me pustili z nemocnice kde mi zjistili zanet mozkovych blan. Bylo mi receno, ze mam byt doma nekolik tydnu v klidu bez jakekoliv aktivity. Po navratu jsem se ale dozvedela ze behem meho pobytu v nemocnici mi zemrel deda ke kteremu jsem mela velkou citovou vazbu a tudiz tri dny temer nonstop po propusteni mam velke psychicke vypjeti (plac, apod.). Jsem ke konci dne vycerpana a pak usnu. Mohu si timto zpusobit nejake komplikace? Jinak doma jsem a nic nedelam. Teploty jsou max. 37,2 i "v klidu". Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Milá paní Jano, děkuji za důvěru. Vaše zkušenost ukazuje na typickou rozporuplnost teorie a praxe. Pro uzdravení z jakékoliv nemoci by člověk potřeboval klid a pohodu, jenže- život není skleník, a my lidé nejsme roboti. Nevytvářejte si zbytečné konflikty. Je přirozené, že reagujete steskem na ztrátu blízké osoby, jakákoliv snaha si "zakazovat" upřímné prožitky by Vašemu vnitřnímu rozpoložení nijak nepomohla. Podstatnější je, abyste pokud možno nebyla se svými pocity sama, abyste mohla být v kontaktu s blízkými lidmi.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: