Sudeckův syndrom phk

dobrý den již jsem s vámi psala a ptal jste se čím se začali projevovat potíže nejdřív mě bolel loket při návštěvě ortopeda mi byla do lokte píchnutá injekce při další návštěvě mi bylo zděleno že je to pouze namožené z důvodů těžké práce a doporučeno pouze použití volně dostupných mastí a léků.Při dalších potížích kdy už mě bolelo zápěstí a prsty a bolest vystřelovala přes celou ruku až do hlavy jsem začala navštěvovat neurologii rehabilitace ty byli nekonečné různé terapie unfuze injekce vše bez efektu po roce jsem byla odeslána do ambulance bolesti diagnozu mám algodistrofický syndrom po tenditidě z Hrabyně mám napsáno omezená aktivní hybnost ram.kloubu F 50st.-EX 10ST.-abd55st.-snížená síla stisku chronická radikulopatie C8 rtg pr.ruky přihrocení art.ploch DIP kloubů T-M skloubení Cpáteř dolní etáž snížení MOP přihrocení okrajových ploch unkov.arthrosa spondylosa-dg.Sudeckův sy. pr.ramene snad s toho co jsem vám opsala ze zpráv vám alespon trochu pomůže se v tom orientovat děkuji za ochotu

Odpověď odborníka:

Informace je úplnější. Taková skutečnost se opravdu může stát. Skutečná pathofyziologie a úplná příčina Sudeckova syndromu není zcela do důsledků objasněna, což rovněž léčbu komplikuje. Dop. tedy, jak jsem již sdělil , pokračovat v šetrné rehabilitačmní péči, která třeba přerušovaně musí dále pokračovat. Na místě je i medikace, na prvním místě vápník a vitamin D. Dostatek bílkovin. Doporučoval bych i endokrinologické vyšetření, zhodnotit stav žlaz s vnitřní sekrecí, gynekologické vyšetření, opakovat laboratorní screening kreve, zhodnocení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: