Sudeckův syndrom

  • Dotaz od: František
  • Publikováno: 21.10.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den pane doktore. Po reoperaci tenisového lokte, jsem měl 3 týdny sádrovou fixaci. Ruky byla celou dobu nateklá, vč. prstů. Otok postupně zmizel, ale nyní (4 měsíce po operaci) mám otoky prstů a dlaně minimální. Po celou dobu od operace neustále silné bolesti a klidové a nejen lokte ale celé končetiny. Hybnost končetiny plná. Ale bolí. Před měsícem mi byl na RTG lokte zjištěna skvrnitá poróza skeletu - prý Sudeckův syndrom. EMG na neurologii bez nálezu. Učívám tedy nosní spra miacalcic 200 a kalcium 500 mgv tabletách , vitamín D a hojně mléčných výrobků. Podle toho co jsem zjistil se jedná o druhů stádium. Je to tak ? Chtěl bych se zeptat, jaká je prognóza tohoto onemocnění a co mohu čekat do budoucna? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pathologie, která se nazývá Sudeckův syndrom můžře způsobit pacientovi značné potíže a průběh léčení a hojení probíhá velmi zvolna.Ve většině případů je prognoza onemocnění dobrá, zvláště u mužů. Léčení je zdlouhavé a trvá asi 1 rok až 18 měsíců a vyžaduje od pacienta hodně trpělivosti, protože kostní změny se napravují výdy jen velmi pomalu. Rtg chorobný obraz zůstává dlouho, prvním dobrým příznakem hojení je ústup otoků a mírnění bolestí. Léčbu máte nastavenu velmi dobře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x