Sudeckův syndrom

dobrý den, 30.6.jsem si zlomila zápěstí, které mi rovnali,Sádru jsem měla 4týdny, pro velkou bolest mi ji sundali a dali orthézu,ruka stále bolela,nepřetržitě,po 14tidnech mi oznámili, že mám tuto nemoc,beru Nimesil,Secatoxin,Calcichev+rehabilitace,otok trochu spadl,ale ruka stále bolí, je naděje na spadnutí otoku a na hybnost?Cvičím při každé příležitosti,roku nesevřu v pěst a zápěstí mi nejde rozhýbat,je fakt, že jsem na rehabilitaci byla zatím jen 2x. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Rehabilitace včetně fyzikální léčby je na místě, rehabilitace musí být přiměřené, u Sudeckova syndromu se musí pohybová léčba správě dozovat. Medikaci máte. Stav se u Sudecka upravuje jen pomalu, léčba trvá někdy i přes 1 rok a vyžaduje od pacienta trpělivost. Předpoklad úpravy, odeznění otoku a dosažení potřebné hybností zde je, ale stav se opravdu upravuje pomau. Přidat i bílkovinou, vitaminovou výživu, spolu s dostatkem vápníku, mléčných výrobků. Řiďte se rady svého lékaře, chirurga a rehabilitátora.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: