Svědění pih,mateřských znamének

Dobrý den chtěla bych se zeptat na svědění pih(mateřských znamének). Několik pih(mateřs.znamének) mě občas svědí a chtěla bych se zeptat zda je vždy nutné je vyříznout nebo jen když kožní doktorka řekne,že by to bylo vhodné? Když se na pihu podívá takovým tím přístrojem a řekne,že ty pihy jsou v pořádku,tak se vyřezávat nemusí a třeba jen občas zkontrolovat? Existuje nějaké vyšetření,kde se zjistí,zda je nějaká z pih nebezpečná? Předem děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Pokud nějaké znaménko, svědí, je určitě na místě provést jeho vyšetření dermatoskopem. Každý kožní lékař je schopen vám na základě tohoto vyšetření stanovit, zda je projev zcela v pořádku, nebo je nutné vyříznutí, popř. pravidelné kontroly. Jiné než dermatoskopické vyšetření se v tomto případě nepoužívá.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: