Syfilis

Vážená paní doktorko, chtěla bych se jen zeptat, zda-li je možné, aby se mi syfilis projevil po roce a půl? Už rok a půl jsem s jedním partnerem a jsem si stoprocentně jistá, že jsme si věrní. Nyní se mi udělal v puse drobný vřídek a první, co mě napadlo byl syfilis (mám totiž hrůzu z pohlavních chorob), i když jsem celý rok a půl s jedním partnerem a jsme si věrní. Za celý rok a půl jsem na sobě nepozorovala žádné rozsáhlé vyrážky. Chci se tímto dotazem spíše ujistit, že je vše OK. Neboť po všem, co jsem si o syfilis četla na internetu, že může nelečený končit demencí až smrtí, jsem z toho vystrašená. Je tedy možné mít tento drobný vřídek jako projev syfilis po roce a půl? A za rok a půl bych měla určitě nějáké projevy, kdybych měla syfilis? Předem mnohokrát děkuji za odpověď. Tynta

Odpověď odborníka:

Primární infekt u syfilis se skutečně po takto dlouhé době nemůže projevit, pravděpodobně jde o běžný aft či herpetickou infekci. V případě přetrvávajících pochybností si můžete nechat udělat vyšetření protilátek

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: