Syfilis

Dobrý den, mohla by tato vyrážka představovat syfilis?? Byl jsem u lékaře s vředem na genitáliích (udělala se bulka z, které jsem vymáčkl hnis, poté se začal tvořit vřed, vřed nebolel bolela spíše kůže kolem vředu, v tu dobu jsem nemel ani hmatatelné tříselné uzliny) a lékař mi řekl, že jde o zánět mazového vačku. Nedávno mi vyskočila tato vyrážka, jsou hmatatelné uzliny a mám bílý povlak na jazyku. Při syfilis jsou zduřelé uzliny pouze jednostranně? Může jít o syfilis?

Odpověď odborníka:

Podle fotografie by mohlo jít např. o opar, u kterého zvětšené uzliny bývají. Pokud jste měl rizikový pohlavní styk a máte obavu z pohlavní choroby, doporučuji raději vašetření krve provést.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x