Syfilis

Dobrý den, na přelomu 4. a 5. týdne (nyní jsem 4. den v 5. týdnu) po nechráněném sexu se mi udělal na genitálu malý vřídek, který byl nejdříve bílý, jako hrbolek, tak jsem ho zkusila vymáčknout a vymáčkla jsem jakoby "tuk" nebo hnis, poté mi vřed zčervenal a začala jsem z něj vymačkávat bílou tekutinu, občas i ten "tuk" (hnis). Co se týče zvětšených uzlin, tak mám malinko zvětšenou levou uzlinu na krku a co se týče tříselných uzlin,tak mi přijde zvětšená uzlina na pravé straně, ale nevím jak se to přesně pozná, kde je mohu nahmatat? Nahmatám ji jakoby na pravé straně tukového hrbolku na stydké kosti, ale nevím jestli je to uzlina, nebo tuková tkáň. Vřed se mi ovšem objevil na levém stydkém pysku. Mohlo by se jednat o syfilis? Občas už mi přijde, že na sebe pozoruji červené skvrnky, spíše tečky, ale vyrážka by se měla dostavit až ve druhé fázi a měla by být spíše plošná, ne samostatné "jednotky", kterých není mnoho,nebo se mýlím? Jinak už mám 4. týden zvýšenou teplotu, téměř bez jakýchkoli dalších příznaků. Byla jsem na interním vyšetření, nic mi nezjistili. Krev byla v pořádku, akorát zvýšený počet leukocytů, což svědčí o infekci, ale nepřišlo se na to jakou. Mohlo by to souviset s tímto? Ještě bych chtěla zmínit, že týden po nechráněném styku se mi v ústech objevil aft, který se špatně hojil, ale předpokládám proto, že byl na rozhraní čelistí, tudíž jsem se do něj neustále kousala. Stále mi přijde nevyléčený, jelikož je na sliznici ještě vidět, ale už nebolí. Jsem nyní na studijním pobytu v zahraničí a mám se vracet koncem května, má například smysl nechat si z Česka poslat nějaký test, stojí asi 300,- Kč pomocí něhož můžu infekci (syfilis) zjistit? A kdy se tento test vůbec může provádět? Myslíte, že mám počkat se všemi testy až se vrátím zpět do republiky nebo si na ně mám zajít zde? Předem moc děkuji za odpověď, přikládám fotky, moc se omlouvám za kvalitu. Druhé foto je dnes ráno po vymáčknutí a první je dnes odpoledne. Ještě jednou předem moc děkuji, že se budete mým problémem zabývat.

Odpověď odborníka:

PODLE fotografie asi půjde o zánět vlasového folikulu - furunkl, na syfilis to podle vašeho popisu nevypadá.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
pupínek v tříslech | Od: Monika | 31.5.2015 12:44
Dobrý den,udělal se mi pupínek v tříslech,je tvrdší
červený a po vymačknutí tekla hlavně krev a
pruhledná tekutina.Měla jsem ted potíže močovými
cesty,dostala jsem antibiotika Azitrox,mohlo by to
být tím?Nebo se jedná o něco vážného?
reagovat
re:pupínek v tříslech | Od: uLékaře.cz | 1.6.2015 11:49
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x