Syndrom s.l.o.

Dobrý den, v lednu loňského roku jsem samovolně potratila, příčina se neví, přijela jsem na gynekologii, kdy už zárodek byl z poloviny vyloučen. V dubnu 2011 jsem otěhotněla podruhé, těhotenství bylo komplikované, nejdříve mi lékař neposlal krev na zjištění vad a pak se projevovali růstové deficity. Byla jsem i na Gennetu na odběru Choriových klků, výsledek byl, že Downův syndrom je vyloučen. Ale stejně se lékaři pořád něco nelíbilo na srdíčku, nicméně mne propustil do sledování mého gynekologa s tím, že už se s tím několikrát setkal a děti jsou bez problémů. Letos 10.1.2011 se nám narodil chlapeček, který má tento syndrom, středně těžká forma. Defekt hlavičky, zatím to není tak hrozné, srostlý druhý a třetí prst na obou dolních končetinách, nevyvinutý pohl. úd, nesestouplé varle, nad konečníkem další otvůrek, prostě hrůza.. Já už jsem doma a psychicky jsem to přijala, protože mi to bylo sděleno deset minut po porodu, tak ten správný mateřský cit nenastal, i když jsem se synem byla až do 16. ledna v nemocnici. A jezdíme za ním každý den. Myslíte si, že když si ho nevezmu domů, protože tyto děti umírají kdykoliv, že jsem selhala? Nedovedu si představit, se o něj starat, má sondu do žaludečku, a čekat, až mi umře v náručí? Doma máme zdravého syna, kvůli němu nechci, aby ho viděl. A ještě jeden dotaz, jaká je šance, že když se pokusím otěhotnět ještě jednou, dítě bude zdravé? Děkuji mockrát za odpověď na tuto neobvyklou otázku.

Odpověď odborníka:

dobrý den, v žádném případě jste neselhala jako matka ani v jiné roli. další gravdita bude možná a důkladné genetické vyšetření plodu.není důvod, proč nemít druhé zdravé ...držím palce.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: