Syndrom ruce, nohy, ústa

Dobrý den, můj syn má tento syndrom už týden. Jak dlouho by neměl být v kontaktu s jinými dětmi? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. V kontaktu s jinými dětmi by neměl být, dokud nezmizí všechny příznaky onemocnění, tedy dokud bude mít pupínky na rukou nebo na ploskách, případně afty v ústech nebo kolem úst, vyrážku kolem zadečku, případně řidší stolice nebo teplotu. Pokud již žádné obtíže nemá, do kolektivu může.

MUDr. Jana Nováková
MUDr. Jana Nováková

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Praktický lékař pro děti a dorost, Liberec

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: