Tachykardia a extrasystoly

Dobrý deň. Mám 30 rokov, váha 53 a výška 170. Môj problém trvá asi pol roka keď som začala pociťovať občasné vynechanie úderov srdca. Pár mesiacov na to sa pridala tachykardia, ktorú lekár popísal ako sinusova tachykardia a hyperkineticky cirkulacny syndróm. Bola som vtedy dosť v strese. Odvtedy bolí moje ekg v poriadku, robili mi aj echo aj to bolo ok, ako aj krvný obraz. Mala som aj holter, ten ukazal 17 komorovych es. Nedávno som podstúpila aj zatazoveho ekg, ktoré bolo tiež ok, záver bol sympatikotonia. Beriem betablokator coryol pol tabletky 6, 25 mg, ale občas mi to sťahuje tep na 55 a tlak na 90/60. Niektoré dni sú úplne normálne, ze ani nepotrebujem liek a tep mám normalny. Ale často sa stáva že ráno po zobudeni mám tep okolo 60 a keď vstanrm z postele tak výleti aj na 130. Niekedy sa to stáva aj počas dna. Väčšinou keď stojím a to nemusím robiť žiadnu fyzickú aktivitu. Čím to môže byť spôsobené? Môže v tom mať úlohu blokáda hrudnej chrbtice? Je možné ze sa niečo prehliadlo a mám nejaky problem so srdcom? Ďakujem Vám za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, onemocnění srdce je nepravděpodobné, protože jste řádně vyšetřena. Možná se jedná o nepřiměřenou sinusovou tachykardii. Jedná se o to, že při námaze srdce začne běžet rychleji než by mělo. Nejde o žádnou nemoc, jenom příznak, který nic neznamená. Hlavně záleží na tom jak se cítíte, pokud jste v pořádku, není potřeba to řešit a měřit si tep.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x