Tachyarytmie

Pane doktore. Zajímalo by mě, jak moc mohou občasné tachykardie o frekvenci kolem 90 - 120 poškodit srdce (dočetla jsem se o tom na internetu) ? A ještě bych chtěla poprosit o zhodnocení výsledků hemokoagulace : APTT 23s, APTT-R 0.90, INR 1.0, Q 119%, FIB. 3.8 g/l, D dimery 0.40 mg/l. Děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Je rozdíl pokud je tachykardie 120/min je v klidu nebo při zátěži. Při zátěži frekvence 120/min je normální. V klidu by měla být frekvence do 100/min. Při tachykardii 120/min v klidu je srdce namáháno více a při dlouhodobém trvání může srdce selhat. Nestane se to hned, ale až za několik měsíců. V případě, že tachykardie trvá dlouho, je nutné navštívit kardiologa, který provede příslušná vyšetření. Výsledky hemokuagulace jsou v normě, pouze hraniční D-dimery, které jsou nespecifické.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: