Těhotenské příznaky

Je mi 21 let a s přítelem jsme již 8 měsíc na Novém Zélandu. Před 3-4 měsíci jsem přestala brát HA, jelikož jsem ji měla předepsanou jen na půl roku. Nyní už jsem skoro 3 měsíce nedostala MS (posl.MS 10.4), s partnerem si dáváme pozor a dokonce si dělám každé dva týdny těhotenský test, ale přijde mi, že mám těhotenské příznaky (bolest v pravém podbřišku, vodnatý výtok-hlavně ráno, nafouknuté břicho, lehká bolest prsou). Chtěla bych jen, aby jste mi poradil, zda-li mám těhotenství rovnou vyloučit, když testy vychází negativní. K lékaři mám strach jít, přeci jen jsem v jiné zemi a také nevím, jak bych doktorovi rozuměla odborné výrazy. Ale zda-li to bude nutné, přeci jen budu muset jít. Děkuji za Vaši odpověď. Pěkný den Tereza

Odpověď odborníka:

Terezo,
vzhledem k charakteru Vašich potíží Vám doporučuji kontrolu u lékařky/lékaře. Mohlo by se jednat o začínající těhotenství, které testy nezachytí, cystu na vaječníku a podobně.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: