Těhotenství?

Dobrý den, je mi 17 let. Od 12 let mám menstruaci, vždy byla docela nepravidelná a silná. Srovnalo se to, až když jsem před 4 měsíci nasadila HA Cleonita. Menstruace se srovnala, ale špinila jsem. První měsíc celý, později se doba špinění zkracovala, minulý měsíc uz jen jeden den. Tento měsíc jsem nešpinila vůbec, ale menstruaci jsem měla dostat včera (25.2.) a ještě nepřišla. S přítelem spolu spíme bez kondomu, jen s HA, ale vždy přerušovaně, nikdy se do mě neudělal. HA beru pravidelně každý den, žádnou tabletu jsem nezapomněla, nezvracela jsem, ani neměla průjem. Mohla bych být těhotná? Nebo by to mohlo být způsobeno stresem nebo jen nějaká nepravidelnost? Jaký je maximální odstup v braní tablet HA každý den v hodinách kdy se účinky nesnižují? (Jestli se něco děje, když si jeden den jednu tabletu vezmu v 20:00 a druhý den druhou tabletu ve 23:00) Vřele děkuji za vaši odpověď, doufám, že to pro mě dopadne dobře.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotná by jste při pravidelném užívání antikoncepce být neměla. Ideální rozkmit doby užívání této antikoncepce je +- 30min. Ne pro antikoncepci, ale prou udržení cyklu. Bude-li problém přetrvávat, požádejte gynekologa a změnu antikoncepce

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Kdy se pacient s Bechtěrevovou chorobou může těšit do lázní?
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolesti hlavy rozhodně...
S odhalením příčiny dýchacích potíží pomůže alergolog i plicní lékař
Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Články: Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Kojící matky mohou významně...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: