Těhotenství

Dobrý den, beru antikoncepci a během měsíce sem brala i antibiotika.Když sem dobrala antibiotika tak se měla po 7 dnech s přítelem styk. Přítel se do mě neudělal,ale je prosím Vás nějaká možnost, že bych mohla otěhotnět?? a kdy to nejdřív lékař pozná kdybych byla.děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlo! Antibiotika obecně snižují účinnost hormonální kontracepce. V "postiženém" cyklu, kdy tyto léky kombinujete byste měla použít ještě doplňkovou antikoncepci. Ve Vašem případě lze říci, že to byl přerušovaný styk (koitus interuptus). Možnost otěhotnění zde samozřejmě existuje, jako vždy. Ve Vašem případě je velmi nízká. Lékař těhotenství pozná již několik málo dní po oplození z hodnoty lidského choriového gonadotrpinu (HCG) z krve.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: