Tenisový loket

Již potřetí se mi vrací problém s tzv. tenisovým loktem na levé paži. V předchozích dvou případech problém vyřešil chirurg v místní ambulanci aplikací injekce, nicméně upozornil mne, že další recidiva se bude muset řešit operativně. Loket opět bolí i v klidu, ruka nesnese větší zátěž a po delším stavu natažené paže je velmi bolestivé skrčení. Jsem řidič, řídím převážně levou rukou a tento problém mne začíná omezovat. Přesto bych se ale operativnímu zákroku rád nějak vyhl.. Děkuji za Vaši radu

Odpověď odborníka:

Záleží na stavu loketního kloubu a dlouhodobosti potíží.
Pokud opakovaně nástřiky nevedly k účinku , potom je možno aplikovat u ortopeda vlastní obohacenou krevní plasmu, obohacenou krevními destičkami, opakovaně, léčbu nehradí pojišťovna nebo rázovou vlnu.
Skutečně pokud účinek i tak není zvažuje se operace při které se provede malý úponový posun svalů, které se upínají v bolestvém místě. Operace je nevelká, bohužel ani tehdy není účinek plně zaručen.
Dosti často potíž souvisí s potížemi z krční pateře, v tom směru bych stav konsultoval s neurologem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: