Testy na std a antibiotik

Dobrý den, pane doktore. Rád bych se zeptal na několik věcí ohledně přenosu a testování na STD. Jsem z toho už vyčerpaný a hlavou se mi honí ty nejčernější scénáře. Před 15 dny jsem měl chráněný pohlavní styk s prostitutkou. Ejakulace byla zachycena do kondomu, nicméně před a během toho jsem byl jejím jazykem drážděn na nechráněných místech (varlata, část penisu - ne špička) a při sundávání kondomu zcela jistě mohlo dojít i k přenosu slin. Také měla silnou rýmu. Hned doma jsem si vzal penicilinové antibiotikum Amoksiklav (měl jsem také zánět v krku) - souhlasím s Vámi, že to nebyl dobrý nápad začít samoléčbu, nicméně jsem byl a jsem silně psychicky vyčerpán. Mé dotazy, když dovolíte, jsou: 1, jaké je riziko přenosu STD? Případně jakých? 2, od té doby jsem se svou ženou pohlavní styk neměl - pouze mě uspokojovala rukou a dala mi jednu malou pusu na špičku penisu a jazykem dráždila varlata. Je pro ni tady nějaké riziko? 3, po 7 dnech jsem dobral ATB, počkal ještě 7 dní (což je dnes) a šel na testy do venerologické laboratoře. Lékař mi řekl, že testy můžou být nespolehlivé a doporučil poté měsíční přezkoušení. Opravdu i při negativním výsledku je stále extrémní obava na místě? 4, Lékař mi řekl, že je vysoce pravděpodobné, že jsem se něčím nakazil (dokonce mluvil o 50%). Je to tak zlé?! 5, po odběru tamponem z močové trubice mě celý den neuvěřitelně pálí v trubici. Při močení... je to normální Děkuji za vaši radu, jsem z toho opravdu vyčerpaný a na dně.... Samozřejmě budu dodržovat doporučení a následné další testy, ale opravdu bych rád znal názor dalšího doktora. Děkuji mnohokrát, jsem z toho vážně už na zkolabování... Michal

Odpověď odborníka:

Pravděpodobnost že jste se nakazil nejde procentuálně vyjádřit,ale zcela jistě není 50 procent, pravděpodobnost že by byla nakažena vaše žena je spíše zanedbatelná, testy na některé pohlavní choroby je nutno dělat s odstupem například testy na HIV až po 2-3 měsících pálení v močové trubici můře signalisovat zánět. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: