Tetování a trombóza

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda si mohu udělat tetování, když jsem před dvěma lety měla trombózu. Není tam nějaké riziko?Warfarin a ani jiné prášky na zřeďování krve už dávno neberu. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud šlo o trombózu v oblasti dolní končetiny (bývá nejčastější) a hodláte se nechat tetovat právě na nohou, může být určité riziko vzniku místního kožního zánětu a následných komplikací. Určitě záleží na technice a hygieně tetování (v tom nejsem odborník :-)) ), volte tedy tatoo salon s nejlepšími referencemi. Pokud jste ovšem měla trombózu v tak mladém věku (nepíšete o okolnostech, zda to např. bylo při znehybnění zlomené končetiny) osobně bych doporučoval se bez tetování obejít; předpokládám že vyšetření k vyloučení trombofilie (vrozená dispozice k trombózám) bylo provedeno a je negativní.

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x