Timoptol 0.5

DOBRÝ DEN.RÁD BYCH SE ZEPTAL-KAPU TIMOPTOL 0.5 CCA 9 L.NYNÍ MI ZJISTILI ASI PŘED PŮL R.ŽE ZEL.ZÁKAL NEMÁM,S KAPKAMI NITR.TLAK OK.BEZ NICH ŘEZÁNÍ,PÁLENÍ.JÁ JSEM SE DOČETL ŽE TIMOPTOL MŮŽE SPŮSOB.PLNO ZDRAV.POTÍŽÍ PŘI DLOHOUDOBÉM KAPÁNÍ.NAPŘ.SYSTÉM.LUPUS ERYTHEMATOSUS-ZÁNĚT VNITŘNÍCH ORG.A JINÉ ZDRAV.POTÍŽE.MYSLÍTE ŽE EXISTUJE JINÁ NÁHRADA BEZ VEDL.ÚČINKŮ ZA TIMOP.NA SNIŽOVÁNÍ NITR.TLAKU/DOSUD MI NIKDO NEBYL SCHOPEN ZJISTIT CO MI HO VYVOLÁVÁ,ALE BEZ NĚJ BYLI HODNOTY VYSOKÉ/,KAPKY KTERÝ BY JEN SNIŽOVALI TLAK V OČÍCH,ALE NEBYLI URČENY NA ZELENÝ ZÁKAL.PŘEDEM DÍKY ZA INFO.HEZKÝ DEN.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvýšená hodnota nitroočního tlaku je sice důležitým rizikovým faktorem pro vznik zeleného zákalu, ale rozhodně to neznamená, že se vždy jedná o zelený zákal. V případech, kdy jsou přítomny i jiné rizikové faktory jako např. výskyt zeleného zákalu v rodině, tenčí rohovka nebo jiné přidružené oční stavy, je samozřejmě možné léčit i tuto tzv. nitrooční hypertenzi, ale je třeba si uvědomit, že všechny léky, které snižují nitrooční tlak a jsou tím pádem určeny k léčbě zeleného zákalu mohou mít vedlejší nežádoucí účinky a neměly by převážit benefit samotné léčby. V případech jako je Váš, je obzvláště důležité sledovat a pravidelně opakovat především zrakové funkce včetně vyšetření zorného pole, ale hlavně strukturální vyšetření zrakového nervu i sítnice a postupovat individuálně podle vývoje jakýchkoliv změn, zjištěných těmito vyšetřeními. Přeji hezký den.

prim. MUDr. Radan Zugar
prim. MUDr. Radan Zugar

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční centrum Praha, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: