Tinitus způsobený krční páteří

Dobrý den, již půl roku trpím tinitem v levém uchu. Po různých vyšetřeních je příčinou pravděpodobně krční páteř, po odblokování se vždy pískání v uchu na nějakou chvíli ztratí nebo alespoň zmírní. Jaké podrobné vyšetření páteře bych měla absolvovat? Můj praktický lékař mi pouze doporučil, abych si našla dobrou fyzioterapeutku. Já bych však problém chtěla vyšetřit detailně.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste neměla vyšetření magnetickou resonancí, bylo by nejspíše na místě, ale funkční poruchy se tam nanajdou - proto je opravdu fyzioterapie velmi vhodná. Zejména fyzioterapie spojená se cvičením doma (denně), které by posílilo svalové skupiny kolem páteře trvaleji, aby se tinnitus neobjevoval. Zkuste doplňkově i akupunkturu, bývá účinná, ale je to na delší léčení. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Články: Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Asi každá žena občas dumá...
Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Články: Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Neumíte si představit ranní...
Roztroušená skleróza
Články: Roztroušená skleróza
Roztroušená skleróza (RS...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Radioterapie kůži velkou radost neudělá
Články: Radioterapie kůži velkou radost neudělá
Radioterapie neboli léčba...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: