Tlakomer hlási nepravidelný pulz

Dobrý deň. Mal by som niekoľko otázok ohladom srdca pulzu a tlaku. Pred rokom som mal úraz pri ktorom som odpadol bol som podrobený niekolˇkým vyšetreniam v ustave srdcových a cievnych chorôb v Banskej Bystrici, mal som aj prenosný holter EKG vždy okej, mam aj okej vyšetrenie na sonografii srdca po HUT teste mi bola zistená vazovagalna synkopa vazodepresorický typ, momentalne mam už rok implantovaný REVEAL LOOP REKORDER zatial bez nálezu a bez synkopy. Chcem sa však opýtať niekedy si meriam tlak a stane sa mi že mi tlakomer OMRON okáže takú ikonku že nepravidelný pulz, napr, dnes sa mi to stalo dvakrat asi o pol štvrtej, urobil som meranie a o minutu opakovane a 2x po sebe mi to ukazalo, potom som urobil asi po minute ešte niekolko merani a už mi to tlakomer nehlasil. Chcem sa opytat či je to niečo čím sa treba zaoberať alebo nie. Tiež sa chcem opýtať aký je normálny tlak srdca v mojom veku, vačšinou mávam okolo 110/70 v klude niekedy 110/60 alebo aj na 58. Raz sa mi stalo že som mal diastolický iba 49 Neviem či je to normálne. Večer alebo po aktivite zvyknem mávat pulz vyšší okolo 85 ked vybehnem 4 poschodia po schodoch tak aj 105. Chcem sa teda spýtať či je to okej, zvyknem chodit na bicykel aj po schodoch. Ďakujem za odpoveď. Chcel som to poslať expresne ale zo SR sa bohužiaľ nedá :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, veškeré vaše nálezy jsou v mezích širší fyziologické normy. V případě přetrvávání občasného nepravidelného pulzu by připadalo v úvahu zopakování vyšetření Holter EKG.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x