Trávící problémy

Dobrý den, už od malička trpím na žaludeční problémy. Nyní po druhém dítěti se to zhoršuje. Mám strach jíst, aby mi nebylo špatně. Nedávno jsem byla na klasickém vyšetření na gastru. Při mé poznámce o Celiakii mi bylo odseknuto, že pokud nemám průjem, tak je zbytečné dělat testy. Našli mi v žaludku tečkovitou část, ze které udělali biobsii na helicobacter. Vyšetření negativní i ze stolice. Ultrazvuk také nic neukázal. Mě je ale i přesto stále špatně a jediné, co mi zabírá, je APO OME. Když mi je nejhůř vezmu si jej. Jelikož mi test na celiakii odmítli, koupila jsem si ten domácí a vyšel negativně. Dost často mě bolí klouby, hlavně zápěstí a kotníky. Den s dětmi vydržím trávit aktivněji dopoledne a pak už cítím silnou únavu. Krevní obraz také nic neukázal. Už nevím, jak si jinak pomoci. Může mít i se žaludkem spojitost nepřetržité pískání v uších? Děkuji

Odpověď odborníka:

Vážená paní Noemi, souvislost zažívacích obtíží a pískání v uších je nepravděpodobná. Céliakie se nemusí projevovat průjmovitou stolicí, naopak nadměrná únavnost bývá u céliakie velmi častým jevem. V některých případech nemocní trpí bolestivými záněty kloubů. Zásadním vyšetřením v rámci potvrzení nebo vyloučení céliakie je histologické vyšetření vzorků sliznice, odebraných při endoskopii horní části trávicí trubice. Doporučuji Vám podstoupit komplexní gastroenterologické vyšetření v jiném zdravotnickém zařízení v rámci tzv. second opinion (druhého názoru) a podle výsledků se domluvit na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: