Trávící potíže po ozařování sondou

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné mít trávící potíže, resp. průjem po každém jídle, několikrát denně v případě, že cca před 30 lety byla matce po odstranění nádoru dělohy zavedena vnitřně ozařovací sonda. Matka má neustále tyto potíže a za jejich příčinu uvádí právě tuto ozařovací sondu, která ji měla údajně popálit střeva. Ráda bych se zeptala, zda je toto vůbec možné, neboť máme podezření, že je to pouhá výmluva a příčina je někde jinde. Děkuji za odpověď. A. Černá

Odpověď odborníka:

Dobrý den,bohužel,v tomto případě může dát odpověď jen lékař-radioloterapeut,který vedl maminčinu léčbu.Omlouvám se,ale neodvážila bych se dělat nějaké odhady.Asi jste už konsultovali maminčina praktického lékaře,případně gastroenterologa či onkologa?Maminka by rozhodně měla o svých obtížích hovořit,měly by se vyloučit jiné příčiny/diabetická neuropathie?/

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: