Třes v rytmu tlukotu srdce

Dobrý den, prosím Vás o radu ohledně mého již několik let trvajícího problému. Je mi 26 let, v mládí 16 a 17 let jsem užívala hodně alkohol a marihuanu občasně (cca 1 týdně) pervitin (ten jsem užívala max. půl roku). V době braní pervitinu (pouze šňupání) se mi několikrát stalo, že jsem se v noci probudila, kvůli rychlému bušení srdce a byla jsem i dost zpocená (to bylo třeba i až 1 či 2 dny po tom, co jsem si dala dávku). Co se týče množství pervitinu, brala jsem ho málo, jelikož jsem byla citlivá i na malé množství). V této době mi začal onen podivný třes - ruce, vlasy se mi třásly stejnou frekvencí, jako mi tlouklo srdce (bylo to jasně vidět, když jsem např. kouřila cigaretu, či si brala sklenici s pitím či něco jiného drželaú, třes byl opravdu hodně silný a výrazný. Postupem času jsem se všemi drogami skoncovala, nyní už přes 3 roky ani nekouřím. Přesto tento třes mám i nadále, neprojevuje se tak silně, ale přesto stále, i když se zadívá na mé vlasy někdo cizí, tak je třes stále patrný (i když sedím v naprostém klidu), pokud si položím na stehna např. časopis při pozorném dívání, je onen třes také vidět. Jaká může být příčina? Může to být čistě srdcem, inervací srdce či hormony? Mám ještě i jiné zdravotní problémy (nízká hypofunkce štítné žlázy od 17 let (denně 25 mikrog), osteopenie levého kyčelního krčku 85 % kostní hmoty, řídnutí vlasů také od 17 let až doteď) a u všech chybí příčina, myslím, že by tu mohla být možná souvislost? K té osteopenii - zvýšila jsem přísun vápníku a začali mě bolet ledviny a dělali se mi bílé skvrny na rukou, takže dle mého úsudku osteopenie je důsledkem nějakého jiného onemocnění, ne primárně nedostatkem Ca, protože již několik let se stravuji opravdu zdravě a snažím se i vyváženě. Mockrát děkuji za odpověď a Váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše potíže pravděpodobně nebudou od srdce. Při užíváních drog se dojde k poškození nervové soustavy, která se projevuje různými příznaky např. bušení srdce, třes rukou. Při hypofunkci štítné žlázy je příznak řídnutí vlasů i osteopenie. Vaše další dotazy musíte směřovat vaším ošetřujícím lékařům, protože jsou nad rámec internetové poradny.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Otřesy v rytmu tlukotu srdce | Od: Jiří | 9.12.2013 21:25
Mám podobný problém, akorát s tím rozdílem, že
jsem nikdy nebral žádné drogy a trvá to "jen"
měsíc a půl a už tak jsem z toho vyřízený a
nemůžu normálně vůbec fungovat, soustředit se a
být v klidu je nemožné. Mám pocit, že se mi
energie pulzu přenáší na ostatní orgány. Občas si
všímám, jak mi hlava pohupuje v rytmu pulsu.
Vibrace předmětu, který držím jsou nejzřetelnější,
ale nejedná se jen o ruce, když si položím čtení
na nohy, tak se také chvěje i když sedím
naprosto v klidu. Občas cítím chvění a tlukot
srdce, hlavně když ležím. Na břichu v srdeční
krajině jsou vidět pulsace a chvění, někdy různě
intenzivní, po alkoholu se to výrazně zhoršuje. V
noci se kvůli tomu budím a mám problémy spát.
Provází mě to i přes den, nemohu se tak
absolutně na nic soustředit. Když ležím, tak cítím
divný pocit v nohou, jako bych je měl mít
ochrnuté. Tento stav mi začal souběžně s bolením
kloubů a při tříměsíční trvalé mírné bolesti v krku
se střídavou intenzitou
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x