Tromboticky hemoroid

Dobry den, Asi pred 14 dni se mi vyskytl tromboticky hemoroid asi ve velikosti svestky,lekar mi predepsal tabletky detralex, mazu mastickou faktu. Uz to neni fialove, ma takovou prirozenejsi barvu a neni tak opuchly, ani uz moc neboli. Jen se posledni asi 4 dny vubec nezmenil. Zajimalo by me, jestli casem uplne zmizi, nebo jestli mi tam neco zustane? Popripade, jak dlouho to bude asi trvat? Predem moc dekuji za odpoved, Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ten hemoroid se může časem zmenšit a vymizet. Ale také nemusí. Může to trvat i měsíc. Rychlejší je "vypíchnutí" sraženiny. Ale myslím, že pokud to nyní je menší a nebolí, tak bych vyčkávala s chirurgickým řešením. Pokud by vás to obtěžovalo, tak navštivně nějaké protologické pracoviště, kde si s tím hravě poradí. Kromě faktu čípků nebo mastičky a detralexu jsou výborné i sedavé koupele v dubové kůře (kupte se nálevové sáčky a 2xdenně vlažná koupel - sednout si do lavoru). Nuntá je péče o vláčnou stolici vhodnou stravou - dostatek vlákniny a dokonalá hygiena řitního otvoru.. (sprchovat se po "velké"). Přeji brzké uzdravení

MUDr. Veronika Kaššovicová
MUDr. Veronika Kaššovicová

Specializace: Hematologie a tranfuzní lékařství
Pracoviště: Hematologická ambulance Nemocnice Jablonec nad Nisou

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: