Trombosovaný hemorhoid

Dobrý den, v pátek jsem byla u lékaře a řekl mi, že mám trombosovaný hemorhoid a že ho musí propíchnout, aby sraženina vytekla. Mám přijít v pondělí, že není uzrálý a hodně by to krvácelo. Je nutný ho propíchnout? Už mě to tak moc nebolí jak v pátek, ale je pořád stejně velký, asi jak větší kulička hroznového vína. Je bolestivý ten zákrok? Mám z toho strach. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Strach mír nemusíte, zákrok je minimální, po vypuzení sraženiny existuje ihned úleva. Na druhé straně poněkud zdlouhavěji je možnost bez otevření hemorhoidu, stav se jistě ipraví po konservativní léčbě, aplikace čípků, péče o vláčnou stolici vhodnou stravou a dokonaleé hygieně řitního otvoru..

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: