Ucho

Byla jsem nemocná a od rýmy mi zalehlo pravé ucho. Jenže se mi tím snížil tlak a když ulehám nebo vstávám ,tak je to jako na kolotoči.Před nemocí jsem měla vysoký tlak. Na ORL mi dvakrát propláchl ucho a chtěl mi dát antibiotika.Jenže od své lékařky už jsem jedny antibiotika užívala. Už jsem je vybrala ale pořád je to stejné,žádná změna. Moje lékařka má nyní dovolenou i na ORL.Mám čekat až se vrátí z dovolené nebo mám jít k zastupujícímu lékaři. Nebolí to, ale otravuje a nic nemohu pořádně dělat.Plánuji,že budu chtít propíchnout bubínek aby mě rýma vytekla .Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zřejmě jste prodělala zánět středouší,po něm může 2-3 týdny přetrvávat "zalehnutí"ucha,které může odeznít spontánně.Pokud se tak nestane,pak lékaře navštivte.Punkce bubínku se nebojte,provádí se zcela minimálně a je nebolestivá-ve vašem případě se nejeví indikována.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: