Ukončení těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na pár otázek a informací. Chtěla bych asi nejspíše ukončit těhotenství protože máme těžkou situaci. Ale chtěla jsem se Vás zeptat, jestli je to rizikové? Byla jsem 2x na operaci s cystama. Jestli to nemá nějaký vliv na další těhotenství a jestli by to bylo rizikové a popřípadně proč? Děkuji za odpověď, S pozdravem, Klára. P.S. Mám 20 let.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Rozhodnutí je samozřejmě zcela na Vás. Chápu, že jsou životní situace, kdy se člověk rozhodne pro toto řešení. Samotný výkon - ukončení těhotenství se s Vašimi předchozími operacemi cyst nijak nekomplikuje. Cysty byly zřejmě operovány přístupem přes břicho. Ukončení se děje přístupem přes pochvu. Pokud se zákrok udělá šetrně, riziko komplikací je malé. Samozřejmě ale jistá rizika musíte mít na paměti - riziko zánětu po výkonu, ev. srůstů v dutině děložní. Jak už jsem uvedl. Pokud bude výkon proveden šetrně a Vy po výkonu budete dodržovat jistá pravidla, tato rizika minimalizujete. Obecně se doporučuje po výkonu počkat minimálně 3 měsíce do dalšího ev. otěhotnění, aby se děloha mohla zahojit.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x