Ulcerozni kolitida

Dobry den Pred rokem mi byla zjistena ulcerozni kolitida..tenkrat jsem mela nepretrzity prujem ,ktery trval asi 14dni a pozdeji i s primesi krve a hlenu,ihned jsem sla k lekari a po tydnu na kolonoskopii kde mi byla zjistena ulcerozni kolitida..od te doby se lecim Salofalkem 500 dve tablety rano a dve vecer...nyni mam silny zanet moc.mechyre ,tri tydny jem brala nitrofurantoin a nyni jeste tyden augmentin 675, prestala jsem ho brat,nic mi nepomaha a zacal mi prujem,dnes jsem videla ve stolici trochu krve,svedi me konecnik po ATB,muze byt ta krev zpusobena augmentinem ? nebo se muze vyskytovat v prubehu lecky UC i normalne? jinak ji tam nemivam..zadne jine problemy spojene s UC zatim nijak zvlast nemam..stolici mam 1x - 3x za den.Jeste bych se chtela zeptat jak casto by se mela provadet kontrolni kolonoskopie u UC ? Moc dekuji za odpoved a preji hezky den,Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u Augmentinu je průjem jeho nežádoucím účinkem, kterému se dá předcházet při jeho užívání konzumací živých jogurtů či laktobacilem. Ke krvácení mohlo dojít podrážděním střeva opakovanými stolicemi, přičemž krvácení je zároveň jedním z příznaků UC. Při přetrvávání obtíží byste měla konzultovat gastroenterologa, v jehož kompetenci je též určování frekvence kontrol a jejich náplní dle závažnosti postižení vašeho střeva uvedeným onemocněním.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x