Ulomený zub zaplombován, při kousání stále píchá

Dobrý den, ulomil se mi kousek (asi 1/4) šestky stoličky vpravo nahoře již dříve plombované starou amalgánovou plombou. Zubařka mi tam dost dlouho vrtala a čistila zřejmě po staré plombě a poté zadělala bílou plombou. Avšak od toho dne mi při žvýkání jídla v tom zubu píchá (v oblasti té plomby). Jediné co mohu dodat je, když se podívám ze spodu na zub, tak v té plombě vidím něco černého (že by kousek starého amalgánu?) Plomba mě stála 300,- Je snad něco špatně udělané, dá se to reklamovat? Abych za čas neplatil znovu, kdyby se plomba musela převrtat a předělat? ... Při té kontrole mi ještě p. zubařka obrousila zuby od zubního plaku. Je možné že za 14 dní od plombování mi vznikl zánět 1 a 2 vlevo nahoře? (1 - zub zlomený v 8 letech kořen nedospělý, obroušený, nasazena korunka) zánět po 2 dnech v zubech přešel do horního patra do dásně (léčeno ibuprofenem, a bylinkami) navržena resekce koř. hrotu... Po upozornění zubařky na píchání ve stoličce po 14 dnech mi zubařka plombu jen zbrousila, plomba nepřečnívala ani předtím, problém stále přetrvává. Nyní je to už měsíc. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Citlivost zubů po ošetření hlubokých kazů je poměrně běžný doprovodný jev, co se týká kvality ošetření, nemohu posoudit pokud nevidím fotografii nebo rentgen. Pokud máte pochybnosti o kvalitě ošetření obraťte se na Vši příslušnou oblastní stomatologickou komoru, k vyhledání na www.dent.cz. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Ulomený zub zaplombován, při kousání stále píchá | Od: Tomáš | 3.12.2015 12:06
Odpověd nulová, o kazech jsem nic nepsal, píchá to jen při zkusu na něco tvrdšího (rohlík), na studené/teplé nereaguje, rentgeny v naprostém pořádku, proto jsem se ptal, odpověd že se mám obrátit na lékařskou komoru? Žádný náznak rady k problému?
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: