Umrtvení při profouknutí zánětu středního ucha

Je mi 37 let. Po zánětu stř. ucha mi lékař provedl profouknutí. Umrtvující sprej zřejmě umrtvil i polykací svaly nebo hrtan.záklopku, při polknutí jsem se skoro dusila.Trvalo to asi 10 min. Dá se zalehnutí odstranit i jinak, Je to vůbec nutné, neodezní to samo časem? Dřív se to provádělo boz té dlouhé kovové trubičky jen nasazením balonku k nosu a stačilo to? Bez umrtvování. Děkuji za informace.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčba závisí na tom, jak zánět středního ucha probíhá. Častěji než k "profouknutí" se přistupuje k paracentéze - zákroku, kdy lékař propíchne bubínek a hnis může ze středoušní dutiny volně odtéct, poté je zvukovod propláchnut roztokem. V případě, že máte s tímto zákrokem nepříjemné zkušenosti, požádejte příště, když byste zánět středního ucha měl znovu, lékaře, zda by nemohl použít jiný postup.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: