Únava, úzkost, nevolnost

Dobrý den. Před více jak dvěma týdny jsem se probudila, motala se mi hlava tak, že jsem nemohla ani dojít na záchod. Zvracela jsem. Odpoledne se můj stav zlepšil. Další dny se motání hlavy postupně snižovalo. Když jsem ale ukončila neschopenku, opět se to zhoršilo. HLava už se nemotá, ale ze všeho jsem strašně unavená, nemůžu se soustředit, občas mě trochu bolí hlava, všechno mě rozčílí, náhlé úzksoti, zvýšená citlivost na zvuky, ztráta chuti k jídlu. Hned první den mi lékař předepsal Betaserc. EEG a CT mám v pořádku, neurolog mi doporučil jít na psychiatrii, kam jsem se také objednala, ale až za dva týdny. Je něco, co mohu udělat pro zmírnění příznaků? (krom dostatku tekutin a vitamínů) Je možné, že by tyto příznaky souvisely s páteří? Dlouhodobě mě bolí hlava, jako příčinu mi diagnostikovali zatuhlou krční páteř.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte-li v pořádku CT mozku, příčinou závratí může být krční páteř, vnitřní ucho, nebo třeba i nízký tlak. Na internetu jsou k nalezení i cviky na úpravu rovnováhy, zkuste je najít, stejně tak cviky na krční páteř. Na ostatní potíže zkuste tablety magnezia 500 mg 2-0-2, další Vám asi bude ordinovat psychiatr či praktický lékař, který rovněž může napsat léky na úzkost, aniž byste musela čekat 2 týdny. . M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x