Únavový syndrom

Dobrý den,před 4 lety mi byl diagnistikován únavový syndrom,z kterého se do dneška i po tolika letech hrabu,spíše ted už jen psychika.Mámv sobě EB virus a CMV virus,teploty nikdy od malička nemívám.Mám jen strach,jestli se mi to opět může vrátit a jak s tím bojovat,abych byla jako dřív.Po této nemoci jsem začala trpět úzkostmi,panickou poruchou a já bych chtěla být jako dřív,hyperaktivní a vše zvládat,ted jsem spíš i po tolika letech unavená.Děkuji předem za odpověd.je mi 41 let.Romana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud někdy proděláme infekci herpetickými viry /EB virus, CMV, virus HSV - způsobující opary/, tak tyto viry trvale zůstavají v klidové formě v organismu. Infekci těmito viry se v podstatě nedá vyhnout a v dospělosti je jimi promořena většina populace. Reaktivaci virů může způsobit oslabení organismu. předejít tomu můžeme dodržováním zdravého životního stylu, pestrou stravou, vitaminoterapií. Důležitá je samozřejmě i psychická pohoda, která ovlivňuje celkový klinický stav člověka. Zkuste pravidelně užívát Betaglukany, probitoika.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: