Únavový syndrom

Dobrý den,před 4 lety mi byl diagnistikován únavový syndrom,z kterého se do dneška i po tolika letech hrabu,spíše ted už jen psychika.Mámv sobě EB virus a CMV virus,teploty nikdy od malička nemívám.Mám jen strach,jestli se mi to opět může vrátit a jak s tím bojovat,abych byla jako dřív.Po této nemoci jsem začala trpět úzkostmi,panickou poruchou a já bych chtěla být jako dřív,hyperaktivní a vše zvládat,ted jsem spíš i po tolika letech unavená.Děkuji předem za odpověd.je mi 41 let.Romana.v dokumentačním fotu posílám výsledky z odběrů

Odpověď odborníka:

Dobry den po prodělané EBV přetrvává opravdu i několik let unava, proto by bylo vhodné, kdyby jste byla vedena v imunologické alergologicke ambulanci se zameřením i na únavový syndrom. Zeptala bych se, jestli mate v rodině porozumění a pochopení, když nejste schopna fungovat na 100%. Někdy se setkáváme s nabalujícími se problémy doma, v práci, ještě k tomu když člověk sám není schopen fungovat když je unavený, roztáčí se bludný kruh trápení, který se velice těžce rozsekává. Když to vše sama nezvládáte, je dobré najít pomoc - jak jsem říkala nejdřív řádné vyšetření u specialisty imunologa a eventuálně i vyhledat pomoc u psychologa, který by Vám pomohl vyvést Vás z toho kruhu. Držím Vám palce, s pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: