Únavový syndrom ?

Jmenuji se Michal a je mi 43 let. Koncem března jsem prodělal nějakou střevní chřipku, která na mé poměry trvala docela dlouho tak 14 dní (průjem, zvracení, tepoty do 38, snížení váhy o cca 6 kg) V té době jsem vážil 114 měřím 191. Jelikož mě chřipka přepadla v době dovolené, přeléčil jsem jí paralenem a endiaronem. Cca 14 dní po odeznění přízaků chřipky jsem začal mít lehký problém s dýcháním a to občas sípání při nádechu a to ráno (řešeno na plicním, zatím nic nenelezeno) a problém se zrakem a to silná přecitlivělost na světlo, ostrá bolest za očima, před očima mi poletují rychle a zmateně malé světlé tečky (jiskřičky), které jsou jasně viditelné při pohledu na světlejší podklady, nebe, psaní na papír atd. - nejsou to zákaly, ty již mám delší dobu. Dále při pohledu na tmavší předměty na světlejším podkladě vidím negativ těchto předmětů ještě několik vteřin cca 10 a ten cestuje všude kam se podívám. A ještě mi po zavření očí létají před očima fialové kruhy, které přechází do zelených. Na základě uvedených problémů bylo provedeno podrobné vyšetření na Oční klinice HK, pozadí, reakce sítnice, OCT, atd. prostě vše co se dá a výsledek negativní. Doporučeno neurologické vyšetření. Provedeno EEG a MR mozku, také negativní. V této době mám již přecitlivělost na světlo menší a negativ obrazů vidím také o trochu menší dobu, ale to ostatní mám pořád a navíc se mi k tomu před cca 16 dny přidalo silné brnění rukou a nohou, které je občas až bodavé a nějaké části těla mě pálí. Je to dva dny co brnění zesláblo, ale pokračuje a mám pocit ztuhlosti svalů, takového napětí a především stehn a předloktí a vnitřního třesu. Celkově jsem hodně unavený a je mi tak nějak divně od žaludku. Tlak mám 135/95, měřím 191 a vážím 104, cukrovku nemám, pracuji u policie a nikdy jsem s ničím nemarodil. Prosím o radu na co se zaměřit při dalších vyšetřeních a nebo na koho se obrátit. Je toho trochu hodně najednou a začínám z toho být bezradný a možná i doktoři. Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Zdravím Michale...ano chápu, já také na únavový syndrom moc nevěřím, je to dost často hodně špatná a dlouhá detektivka než se na něco přijde... já bych si tipnul problém s krční páteří, pokud se dělalo MR mozku, tak se měla udělat ihned zároveň i ta krční páteř, která právě mívá tyto příznaky, pokud je zde mícha stlačená nějakou poruchou, dále bych vyloučil alergii na lepek, která také působí takové oslabení organismu, předpokládám že další odběry jako jsou jaterní testy, krevní obraz, štítnou atd. máte již hotové, dále příznaky od CNS by měly být dořešeny lumbální punkcí na neurologii, protože prodělaná infekce by mohla způsobit zánět, který by se dal prokázat v mozkomíšním moku atd., takže zdaleka ještě nemáte všechno udělané myslím a je potřeba pátrat dále... když něco objevíte, klidně mi napište na folprecht@volny.cz, určitě se rád dozvím jak to dopadlo... díky, pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lidé s depresemi více kouří
Články: Lidé s depresemi více kouří
Někteří odborníci se...
Když imunitní systém útočí do vlastních řad
Články: Když imunitní systém útočí do vlastních řad
Každé zdravé tělo reaguje...
Dopřejte svým nohám dostatečnou péči
Články: Dopřejte svým nohám dostatečnou péči
Myslete na své zdraví...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Články: Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Možná už jste slyšeli názor...
Vitiligo
Články: Vitiligo
Vitiligo je kožní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: