Únik plodové vody

Dobrý den, prosím o radu, před pár dny jsem byla na 4D ultrazvuku kde mi zjistili že plodová voda je na dolní hranici normy. Leviny zkontrolovány na doppleru a vše v pořádku. Začla jsem si všímat výtoku který mám asi delší dobu, zhruba každý den není ho moc, ale jsem trošku zneklidněná, jestli nemuže třeba plodová voda jen ukapávat, navíc když bylo zjištěno že je na hranici normy. Muže se sama nějak doplnit? Jaké je riziko, kdyby pouze ukapávala? děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zajděte na vyšetření, zda se jedná o plodovou vodu. Plodová voda může unikat i v pouze malém množství. Množství plodové vody se může doplnit, avšak pokud by se odtok plodové vody potvrdil, zůstala byste v nemocnici, byla by zahájena antibiotická terapie a další postup by se odvíjel od stáří těhotenství. Při odtoku plodové vody hrozí mimo dalšího zejména riziko infekce pro plod.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: