Úpony nebo varixy?

Dobrý den, již týden mě trápí tahavá bolest v třísle směrem k vulvě hlavně ve spánku v lěže na boku přes den vůbec ne jen když se rychle nebo špatně zvednu tak to zacítím.....jsem 23 tt a nevím co to je kamarádka říkala že se roztahuju a druhá že mám křečovou žílu k doktorce jdu až za tři dny mohla by jste mi vysvětlit co to může být?Jsou varixy na genitálii nebezpečné .........?Nechápu pohybu mám dost ale je pravda že trpím i na hemoroidy....a ještě jednu otázku .....Můžu používat na křečaky v těhu ascorutin nebo raději detralex (i když ten mi moc nepomáhal když jsem ho brala na hemoroidy )když užívam dopegyt na tlak 1 x denně? Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v těhotenství je povoleno užívat jak Ascorutin tak i vhodnější Detralex, a to i při léčbě Dopegytem. Vznik varixů v těhotenství je podmíněn hormonálně, dále také nárůstem hmotnosti a růstem dělohy. Rostoucí děloha začíná tlačit na pánevní žíly, což způsobuje zhoršení žilního odtoku z dolních končetin a z oblasti genitálu. Varixy genitálu v těhotenství nebezpečné nejsou, určitou komplikací mohou být rozsáhlé varixy vulvy či pochvy při porodu. Bolest, kterou popisujete, je nejspíše způsobena napínáním vazů upnutých na zvětšující se dělohu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: