Úplné vynechání pilulky v ak

Dobrý den, úplným nedopatřením (v minulosti se mi ani nikdy nestalo, že bych antikoncepční pilulku zapomněla užít a musela tak požít dvě najednou), se mi stalo, že jsem neužila 13. pilulku. Bohužel den byl hektický a platíčko tak nešťastně načaté, že jsem si vůbec neuvědomila, že bych na pilulku zapomněla. Ani druhý den jsem si pilulky nevšimla. V průběhu dalších dnů jsem pak špinila, ale myslela jsem si, že je to antikoncepcí. Vše jsem si uvědomila až, když nastala pauza. Během dne mi bylo hodně špatně, motala se mi hlava a tak jsem zkontrolovala platíčko - tam jsem si všimla zapomenutého 13. prášku. Užila jsem tedy jen 20 pilulek. Chtěla bych se proto zeptat, jestli mohu být těhotná a zda mohu po pauze 7 dní znovu začít brát antikoncepci (MS jsem dostala) nebo mám antikoncepci vysadit a počkat až do příchodu nové menstruace (pokud nejsem těhotná). Nerada bych nějak ublížila případnému miminku.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestli se u vás dostavila menstruace, těhotenství je málo pravděpodobné. Udělejte si těhotenský test, pokud bude negativní používejte první týden užívání antikoncepce ještě bariérovou ochranu-kondom.

MUDr. Věra Kuralová
 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: