Upresneni dotazu

Dobry den, proc tedy doporucujete az po 6 mesicich test na HIV, kdyz mi byl delan po 3 mesicich v Narodni referencni laboatori pro HIV ve Srobarove a tam mi rekli, ze podle nich ( primo jejich lborce, ktera je autoritou nejvyssi v republice) staci 12 tydnu ( 3 mesice) a je ten vysledek pry spolehlivy a uz validni.

Odpověď odborníka:

Podle doporučených postupů České infektologické společnosti, který je vypracován předními odborníky na HIV problematiku, je doporučeno provést definitivní testy na HIV ještě 6 měsíců po rizikovém kontaktu. Zda test absolvujete či nikoliv, záleží na vás. Doporučuji pro vaši informaci prostudovat tento doporučený postup - hlavně tabulku č. 4 http://infekce.cz/DoporART16.htm

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Lupy
Články: Lupy
Lupy jsou šupinky kůže...
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Je „klíšťovka“ jediná hrozba pro naše mazlíčky?
Články: Je „klíšťovka“ jediná hrozba pro naše mazlíčky?
Všechna klíšťata v některém...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: