Upřesnění k minulému dotazu

Dobrý den, můj dotaz je otázka k tomuto dotazu http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/xeropthalmie-a-pocitac-113293 Imunologické a alergologické vyšetření bylo provedeno - vše zcela v pořádnu - autoimunitní onemocnění atd. vyloučena. Nedostatek vitamínu A byl způsoben špatnou léčbou nemoci trávícího traktu - tato léčba způsobila nedostatek a nyní je trávící trakt 100% v pořádku. Okluze slzných kanálků byla absolutně neúčinná. Oči však velmi pozitivně reagovaly na úpravu jídelníčku, který obsahoval konečně vitamín A ( oči se stále zlepšují) Tzn. shrnuto práce na pc a zatěžování očí nemá žádný vliv na regeneraci očí a slzných žláz a můžu tedy na pc pracovat dál i když oči pálí a jsou rudé ? Chápu to správně ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, osobně si myslím, že pc může suché oči zhoršovat. Nicméně to bychom nemohli pracovat nikdo. Zkuste si dělat více přestávek, kapat lubrikancia, více mrkat, aby oči nevysychaly. Na noc dejte klidně Vitamin A či lubrikační gel na zklidnění. S pozdravem.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x